Skånepilates

Holdet er for dig, som ønsker at styrke dine dybe korsetmuskler/core – arbejde med fokus, koncentration, kropsbevidsthed, stabilitet og afspænding. Det er en meget blid og skånsom træningsform, som derfor egner sig godt til dig, som har skavanker som gigt, hypermobilitet, slid, osteoporose, fibromyalgia og andet som gør, at du har svært ved at deltage i mere aktive træningsformer.

 

Tirsdag: kl. 13.00 – 14.00

Torsdag: kl. 11.00 – 12.00

Instruktør: Anna Dorte Appel

 

 

Skåne ryghold

Holdet er for dig, som har et rygproblem og har lyst til at gøre noget aktivt ved det.

Der er fokus på bevægelighed, koordination, styrke, udholdenhed, balance og smidighed. Der er mindre fokus på kondition, og holdet indeholder hverken løb eller hop. Der er dog mulighed for at benyttet cykler, crosstræner og løbebånd i forbindelse med holdet, hvis du har lyst til det.

 

Mandag: kl. 14.00 – 15.00 og 16.00 - 17.00

Fredag: kl. 9.00 – 10.00

Instruktør: Anna Dorte Appel

Pilates

Pilates er træning, som har fokus på vores stabiliserende muskelkorset. Vi træner de dybe stabiliserende muskler som styrker og beskytter hele ryggen, bækken og hofter. Træningen øger din smidighed, balance og giver er bedre holdning.

Det er træning på måtter på gulv, hvor alle kan være med, og der tages individuelle hensyn afhængig af dine gener fra bevægeapparatet

 

Der er i øjeblikket ledige pladser på holdet. Henvend dig til klinikken for nærmere info

 

Torsdag: kl. 12.00-13.00

Instruktør: Trine Sørensen

Ældre hold

Holdet består af tidligere eller nuværende patienter, som udover den individuelle behandling, har haft brug for et længerevarende træningsforløb. På holdet er der f.eks. tidligere skulderpatienter, knæpatienter og patienter med polyneuropati. Ens for alle er, et behov for og lyst til at opretholde sit aktivitetsniveau gennem træning med andre. Som navnet antyder, er gennemsnitsalderen ikke den laveste, hvilket dog ikke har indflydelse på aktivitetsniveau og engagement. Vi træner på store bolde, måtter på gulvet, med bolde og i maskiner. Der er fokus på bevægelighed, stabilitet og styrke.

 

Onsdag: kl. 14.00–15.00

Instruktør: Jacob Tolstrup

Ældre skånehold

Holdet er for dig, som ved, at det er vigtigt at bevare en veltrænet krop, selvom du er blevet gråhåret og har diverse skavanker. Det kan være følger af apopleksi, slid, parkinson eller andet. Deltagerne er meget blandede i funktionsniveau – fælles er dog, at de har gangfunktion, og så er et godt humør vigtigt! Vi starter hver gang med let opvarmning på cykler, gangbånd og crosstræner. Derefter er der siddende bevægetræning og "morgenstræk", hvorefter vi arbejder med smidighed, styrke og balance.

 

Torsdag: kl. 8.45 – 9.45

Instruktør: Anna Dorte Appel