Sclerose hold

På dette hold kommer vi omkring alle de aspekter af træning, som er vigtig for dig, som er scleroseramt. Træningen deles i to halvdele, hvoraf den første er opvarmning, som er fælles, men tilpasset efter individuelle behov.

Opvarmningen indeholder forskellige elementer, herunder bl.a. at løsne skuldrene, puls- og bevægelighedstræning, med brug af store og små bolde, elastikker, håndvægte osv.

I den anden del, trænes der balance, styrke, koordination og udholdenhed.

 

Tirsdag: kl. 10.00-11.00 

Instruktør: Trine Sørensen

Neurologisk hold

Disse hold med blandede diagnoser. Det kan ex. være følger efter blodprop, sclerose eller andre neurologiske lidelser. På dette hold er kørestolsbrugere hjertelig velkomne.

På holdene træner man sit individuelle program. Programmerne består af konditions- og styrketræning, balance og koordination, som er tilpasset ift. de funktionsproblemer hver enkelt har.

 

Mandag: kl. 9.30-10.30

Instruktør: Lise W. Nørby

 

Torsdag: kl. 13.00-14.00

Instruktør: Trine Sørensen

Parkinson hold

Dette hold henvender sig til alle patienter med Parkinsons sygdom, uanset alder og symptombillede.


Træningen tager udgangspunkt i de nyeste kliniske retningslinier for
behandling og træning af patienter med Parkinsons sygdom. Fokus er på aktivitet, bevægelse, udholdenhed og balance i både øvelser, boldspil og almindelige dagligdags situationer. Udover træningen er der naturligvis også tid til en snak om at have Parkinson, både med fysioterapeuten og de andre deltagere på holdet. Træningen er med til, at give de bedste forudsætninger for at opretholde sit funktionsniveau og leve et sundt og aktivt liv trods Parkinsons sygdom.

 

Tirsdag: kl 9.00–10.00

Torsdag: kl. 9.45–10.45

Instruktør: Jacob Tolstrup

Leddegigt hold

På dette hold kommer vi omkring alle de aspekter af træning, som er vigtig for dig, som er ramt af en form for leddegigt. Træningen deles i to halvdele, hvoraf den første er opvarming samt ens eget individuelle program. De individuelle programmer er typisk bestående af udholdenheds- og styrketræning i maskiner samt finger/håndtræning.

 

I den anden del, trænes der balance på forskellige måder, samt træning med elasik for styrke og stabilitet af arme og ben. Dette er fælles træning, men tilpasset efter individuelle behov, hvilket er nødvendigt ved leddegigt.

 

Tirsdag: kl. 12.00-13.00

Instruktør: Lise W. Nørby